contact

contact

CAFÉ-RESTAURANT AM NASSEN DREIECK

In de hoogtijdagen van de kanaalbouw werd in 1902 het restaurant “Am Nassen Dreieck” gebouwd. Het Dortmund-Eems-Kanaal werd voltooid in 1900, het Mittelland-Kanaal in 1917. Hier ontmoeten de twee kanalen elkaar. Al snel kreeg dit waterrijke gebied de naam “natte driehoek”.

De voorkant van het café ligt direct aan het Dortmund-Eems-kanaal. Aan de achterkant zijn de uitlopers van het Teutoburgerwoud waar de Hermannsweg begint. Het café werd destijds vooral gebruikt voor de scheepvaart als winkel en als herberg. Na verschillende renovaties is Am Nassen Dreieck van heinde en verre een populaire excursiebestemming geworden.

Nieuw ingerichte pensionkamers zijn uitgerust met kookgelegenheid, douche en tv.

 

Dortmund-Ems-Kanaal

Het Dortmund-Ems-Kanaal, waarvan de bouw in 1892 begon, strekt zich uit van de Eems tot de Dollart en is in totaal 282 kilometer lang. Het verbindt het Ruhrgebied met de Noordzee. Het Mittelland-Kanaal heeft een lengte van 326 kilometer en is daarmee de langste kunstmatige waterweg van Duitsland. Het kanaal loopt ongeveer in west-oostelijke richting door het zuiden van de Noord-Duitse laaglanden en verbindt het Dortmund-Eems-Kanaal, van waaruit het bij Hörstel aftakt, met de Weser en de Elbe. Het wordt daarom ook wel het Eems-Weser-Elbe-Kanaal genoemd.

 

Informatiepaviljoen Red Box Nasses Dreieck

Sinds 2005 bestaat het informatiepaviljoen “Red Box” in de regionale ambassadeurstuin van “Nasses Dreieck”. Het paviljoen werd in de vorm van een sluis aangelegd en van op het uitkijkplatform krijgen we een prachtig uitzicht op het “Nasses Dreieck” – de kanaaldriehoek van het Dortmund-Ems-Kanaal en het Mittellandkanaal.

Diverse informatieborden verschaffen de bezoeker op een overzichtelijke manier wetenswaardige informatie over de kanalen, de kanaalbouw en over de bezienswaardigheden in de nabije stad Hörstel.

(bronnen: am-nassen-dreieck.de, hoerstel.de)

 

Your Location?

CAFÉ-RESTAURANT AM NASSEN DREIECK
CAFÉ-RESTAURANT AM NASSEN DREIECK
Am Hafen 15
48477 Hörstel
KREIS STEINFURT
Duitsland

Admission:For details see website
Access for persons with disabilities:For details see website