contact

contact

CAFÉ-RESTAURANT VERHEYDEN

(voormalig pakhuis, Rijksmonument)

 

Net achter de grote winkelstraten, midden in de binnenstad van Arnhem staat ons pand. Verheyden is al sinds 1991 gevestigd in een oud monumentaal pakhuis; waar u zich even waant in rust en uit het zicht onttrokken van het winkelend publiek.

Voordat cafe-restaurant Verheyden zich hier vestigde was het pand in gebruik door de ontwerper Bob Verheyden. Hij ontwierp tevens het meubilair voor het huidige restaurant waardoor Verheyden haar sfeervolle huiskamer gevoel heeft gekregen. Zowel binnen als buiten zijn de vele monumentale, jugendstill, details terug te vinden die de ambiance compleet weten te maken.

 

Your Location?

CAFÉ-RESTAURANT VERHEYDEN
RESTAURANT GOED PROEVEN
Wezenstraat 6
6811 CR Arnhem
REGIO ARNHEM
Nederland

Voormalig pakhuis uit circa 1900-1910 met elementen in Art Nouveau-stijl. Het pand is gelegen op de zuidwestelijke hoek van de Wezenstraat en de Heijdendaalsteeg en is aan beide zijden ingebouwd. De Wezenstraat is een smalle straat met een rechte hoek, omstreeks 1850 aangelegd op het voormalige terrein van het Burgerweeshuis en hoofdzakelijk bebouwd met bedrijfspanden.

Het pakhuis heeft vier in hoogte afnemende bouwlagen met nagenoeg plat dak op rechthoekig grondplan. De bakstenen gevels zijn in kruisverband gemetseld met geknipte voegen. De trasraam wordt afgesloten door een hardstenen band.

Het interieur bezit onder meer balklaag-plafonds met ijzeren I-profiel onderslagbalken, een trappenhuis naar de tweede bouwlaag en rechte houten steektrappen tegen de achtergevel naar de bovenliggende verdiepingen, een kelder met troggewelven op ijzeren liggers.

(bronnen: cafe-verheyden.nl, rijksmonumenten.nl)

 

 

Admission:For details see website
Access for persons with disabilities:For details see website