contact

contact

POSTMUSEUM IN HET SCHULTENHOF

Voormalig postbeambte Klemens Beckemeyer heeft tientallen jaren een grote verscheidenheid aan documenten over de postgeschiedenis verzameld. Oude opvattingen en inzichten in de postgeschiedenis van veel plaatsen en steden komen hier tot leven.

Zo is in de collectie telefoons ook de eerste bureautelefoon uit 1903, die toen nog een zeldzaamheid was in enkele huizen. De oudste documenten betreffen de postkoets, die vanaf 1664 van Osnabrück via Ibbenbüren, Rheine, Bentheim naar Naarden in Nederland reisde.

Een heel bijzonder exemplaar van de postgeschiedenis is de postzegel Pruisen nr. 1, gebruikt vanaf 1851. Deze was een halve zilveren groschen waard; dat waren indertijd 6 pfennig. Het Mettinger nummerstempel (941) werd tot 1859 op Pruisische postzegels geslagen.

Er worden briefdocumenten uitgegeven met het eerste poststempel van het gebied Ibbenbüren uit 1811 en het stempel nr. 130 uit de Napoleontische periode.

 

Iedereen die in het verleden als postbeambte werkte, werd net als op veel andere gebieden geconfronteerd met een hiërarchie. Alle rangen hadden zichtbare tekens die de postbeambte op zijn uniform droeg. Zowel verschillende uniformen als een rijke selectie van verschillende rangbadges zijn te bewonderen in het Postmuseum.

Het zwaartepunt ligt op ansichtkaarten, foto's, documenten en posthistorische documenten, stempels op documenten vanaf 1811, postborden vanaf 1860, postuniformen vanaf 1910, bureau- en andere telefoontoestellen vanaf 1903.

Bijzonderheden zijn de eerste postzegel ter wereld (Engeland 1840) en de eerste postzegels van de 18 oude Duitse staten (1849-1868).

(bron: mettingen.de)

 

Your Location?

POSTMUSEUM IN HET SCHULTENHOF
POSTMUSEUM IN HET SCHULTENHOF
Burgstraße 9
49497 Mettingen
KREIS STEINFURT
Duitsland

Entreeprijs:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten
Drempelvrije toegang:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten