contact

contact

RESTAURANT DE BLANCKENBORGH

(voormalig Landhuis fabrikantenfamilie Jordaan, Rijksmonument)

 

Restaurant de Blanckenborgh bevindt zich in een prachtig monumentaal pand dat dateert uit eind 19de eeuw. De Blanckenborgh ligt net even buiten de dorpskern van Haaksbergen, omringd door eeuwenoude bomen van het gelijknamige rustieke park. Bij ons ervaart u puur genieten. Van onze culinair verrassende gerechten, de ongedwongen gastvrijheid en een stijlvolle maar vooral gemoedelijke sfeer.

“Klassiek Franse gerechten met een moderne twist, dat is hoe wij graag koken”, vertelt chef-kok Brian Raamsteeboers, deze jonge chef voorziet de keuken van veel jeugdige inspiratie. “Eerlijke ingrediënten, een frisse presentatie en culinair hoogstaande gerechten”, dat is hoe wij ons willen presenteren.

In zowel ons klassieke, met linnen gedekte restaurant, onze hippe Kitchenbar en op ons mooie parkachtige terras kunt u genieten van alles wat de Blanckenborgh u te bieden heeft.

Your Location?

RESTAURANT DE BLANCKENBORGH
RESTAURANT DE BLANCKENBORGH
Enschedesestraat 65
7481 CL Haaksbergen
REGIO TWENTE
Nederland

Villa “De Blanckenborgh” dateert uit 1909 en werd gebouwd in opdracht van de fabrikantenfamilie Jordaan, die destijds voor een groot deel het dorpsbeeld van Haaksbergen bepaalde door de bouw van een aantal bijzondere villa’s, waaronder de Blanckenborgh.

Oorspronkelijk heette de villa “Sonnevanck”, maar werd in 1921 omgedoopt in “De Blanckenborgh”. Tot 1964 werd de villa bewoond door Jan Jordaan en zijn gezin. In 1970 werd het door de weduwe van de heer Jordaan, mevrouw C.F. Jordaan-van Heek, verkocht aan de gemeente Haaksbergen.

De Blanckenborgh is daarna bewoond door de toenmalige burgemeester van Haaksbergen. In 1998 is de villa na een grondige verbouwing in gebruik genomen als restaurant.

 

(bron: blanckenborgh.nl)

 

Entreeprijs:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten
Drempelvrije toegang:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten