contact

contact

Textilfabrik ROFA Bekleidungswerk GmbH & Co. KG

De naam ROFA is sinds 1897 een kwaliteitskenmerk. Onze klanten profiteren van deze meer dan 100 jaar ervaring tot op de dag van vandaag - evenals van onze flexibiliteit, waarmee we reageren op nieuwe uitdagingen. We hebben ons productassortiment in de loop der jaren voortdurend uitgebreid en voortdurend aangepast - zowel aan de behoeften van onze klanten als aan de technische vooruitgang.

Onze circa 180 medewerkers staan ​​voor het hoogste niveau van expertise en uitstekende technische knowhow. In onze productiefaciliteiten gebruiken we ultramoderne productieprocessen om werk- en beschermende kleding te creëren die aan de hoogste eisen voldoet. Tot op heden vervaardigen wij onze producten alleen in Duitsland en Europa. We beveiligen onze processen met een kwaliteitsmanagementsysteem gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001.

 

ROFA tegenwoordig

Het bedrijf ROFA heeft een lange familietraditie in de stad Schüttorf aan de Vecht en ook een veelbelovende toekomst. De opgeleide bedrijfseconoom Silke Kamps komt uit de

ondernemende familie Rost (Rofa = Rost en Falley) en is de achterkleindochter van de oprichter van het bedrijf.

Ze deelt het management met Jens Falley. Operationeel manager is Manfred Herbers. Het nog door de eigenaar geleide bedrijf hield tijdig rekening met de eisen van die tijd.

Het werd precies 120 jaar geleden opgericht, kreeg de productie goed op gang en maakte tijdig de overstap van katoenweverij naar een gespecialiseerd bedrijf voor beschermende kleding. Van de meeste andere, ooit dominante textielbedrijven in Schüttorf is weinig over. "Rofa" exploiteert thans 30 moderne luchtstraalweefmachines en neemt ook alle verdere bewerkingsstappen tot aan het voltooide kledingstuk in eigen handen.

Silke Kamps: “Opdat mensen veilig zijn, moet beschermende kleding tegen vuur, ijs en zuur aan veel normen voldoen, gecertificeerd zijn en, in geval van mogelijke aansprakelijkheid, herleidbaar zijn tot het garen. Om te allen tijde kwaliteit te kunnen garanderen, is het logisch om het textiel zelf te vervaardigen en niet in te kopen."

Vier vijfde van de jaarlijkse omzet van circa 30 miljoen euro heeft betrekking op de producten van “persoonlijke beschermingsmiddelen”. Afhankelijk van het beoogde gebruik moeten jassen en broeken scheurvast, vlamvertragend, antistatisch en reflecterend zijn. Ze moeten beschermen tegen chemische invloeden, elektrische bogen, kou, hitte, regen en mogen niet krimpen of uitlopen in kleur. Deze criteria gelden overigens ook voor alle knopen, ritsen en flappen. Een “Rofa” kledingstuk doorloopt tot wel honderd bewerkingsstappen, te beginnen bij het ontwerp op de eigen ontwikkelingsafdeling.

De machines in de uitgebreide hallen zijn recentelijk bijna volledig vernieuwd. Er worden ongeveer een miljoen voltooide kledingstukken in ongeveer 3000 modelvarianten in de maten 38 tot en met 74 op voorraad gehouden. Kopers van beschermende kleding zijn meestal kleinere en middelgrote

bedrijven, maar ook grote bedrijven zoals BASF, RWE of Meyer Werft. Voordat het textiel kan worden afgeleverd, moeten ze echter nog steeds van en naar de dochteronderneming in Arad, Roemenië reizen. Het 140-koppige personeel produceert de kleding daar volgens de specificaties van Schüttorf en de hier geleverde materialen. Volgens de woorden van Silke Kamp kunnen de 160 medewerkers in Schüttorf op een veilige baan vertrouwen. "Op grond van ons Investeringsplan zou ik graag meer medewerkers aantrekken. Ook jongeren die we veelbelovende opleiding bieden”, zegt ze.

De toekomstige projecten van het bedrijf omvatten de bouw van een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn, evenals de uitbreiding van online handel voor het gehele assortiment.

 

https://rofa.de/media/pdf/ROFA_Imagebroschuere.pdf

ROFA IMAGE BROSCHÜRE

 

(bronnen: rofa.de; Andreas Krzok, Wirtschaftszeitung, 29 juni 2017)

Your Location?

Textilfabrik ROFA Bekleidungswerk GmbH & Co. KG
TEXTIELFABRIEK ROFA BEKLEIDUNGSWERK GMBH & CO. KG
Fabrikstrasse 23
48465 Schüttorf
LANDKREIS GRAFSCHAFT BENTHEIM
Duitsland

Geschiedenis

In 1897 richtten de drie Schüttorfer ondernemers Gerhard Schlikker, Levert Rost en Wilhelm Edel in Osnabrück een traditioneel textielbedrijf op met weven, verven en afwerken, onder de naam "G. Schlikker & Co.".

1912: 15 jaar na de oprichting van het bedrijf kochten ze de weef- en ververijen van het bedrijf "Sielemann & Co." in Schüttorf.

1945: Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de fabrieksgebouwen in Osnabrück volledig verwoest. Na de Tweede Wereldoorlog is de productie alleen in Schüttorf voortgezet.

1961: Bouwuitbreiding voor een nieuw naaiatelier en start van de productie van werkkleding.

1963: Eerste verkoop van speciaal gemaakte werkkleding.

1964: De naam van het bedrijf verandert in "Rofa G. Schlikker & Co.". Rofa bestaat uit de eerste letters van de familienamen Rost en Falley. Het eerste lasserspak gemaakt van een “ZwirnDoppel Pilot”, ook wel Engels leer genoemd, en het vlamvertragende materiaal "Flammentin". Start van de productie van stoffen voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

1977: Hernoeming van het bedrijf als "Rofa Bekleidungswerk GmbH & Co. KG". Het “Proban”-proces, waarbij de stof permanent vlamvertragend is, heeft nu voor het eerst 200 wasbeurten doorstaan. Dit is het startsignaal voor andere toepassingsgebieden, zoals de petro-industrie en boogbescherming bij energieleveranciers.

1984: Werkkleding voor vuilafvoermaatschappijen werd een verkoopartikel met nog steeds een belangrijke verkooppositie als kleding met hoge zichtbaarheid.

1990: Eerste certificering van de stoffen en ingrediënten gebruikt volgens STANDARD 100 door OEKO-TEX.

1992: Presentatie van het eerste Rofa-beschermingspak van "DuPont" -vezel "Nomex".

2004: uitbreiding van de locatie in Roemenië - eigen loonassemblage met bijna 200 werknemers.

2007: Certificering volgens het kwaliteitsmanagementsysteem DIN EN 9001ff. De Europese REACH-verordening treedt in werking - registratie van chemische stoffen is nu verplicht.

2017: Certificering van productie en producten volgens STeP door OEKO-TEX (niveau 3) en MADE IN GREEN door OEKO-TEX. Rofa zet zich sinds 2017 in voor het UN Global Compact.

2019: Nieuwe uitstraling van het merk ROFA.

 

(bronnen: rofa.de; Andreas Krzok, Wirtschaftszeitung, 29 juni 2017)

Admission: For details see website
Access for persons with disabilities: For details see website