contactform

contact

BAHNHOFSCAFÉ

(voorheen Station Horstmar-Laer)

 

In het oude treinstation in Laer is een sfeervol stationscafé gecreëerd, dat jong en oud uitnodigt om even te pauzeren met koffie en gebak of koude dranken.

Omdat het direct aan de oude spoorlijn Steinfurt-Coesfeld ligt, die al geruime tijd is ontwikkeld als een zeer mooi fietspad, nodigt de prachtig ontworpen faciliteit u zeker uit voor een korte of langere pauze.

 

Fietsbaan

Waar enkele jaren geleden dagelijks tientallen treinen reden, rijden nu honderden fietsen. De voormalige spoorlijn tussen Coesfeld en Rheine is uitgebreid tot een eersteklas fietspad dat lokale en buitenlandse fietsers trekt.

Ontdek de “RadBahn Münsterland”, die ooit deel uitmaakte van de spoorverbinding Oberhausen-Quakenbrück. In 2007 besloot de gemeente om de oude, ongebruikte spoorlijn aan te schaffen en zette de koers voor een comfortabel fietspad. Vandaag zit je er altijd in de 1ste klas: leden van de historische vereniging zorgen langs de route ervoor dat de overblijfselen van de spoorhistorie herkenbaar blijven en dat de route ideaal is om op te rijden vanwege het comfortabele asfalt oppervlak en een breedte van 3 meter.

Bijna zonder helling leidt het door het typische Münsterlandse parklandschap. De RadBahn Münsterland verbindt de twee levendige winkelsteden Coesfeld en Rheine. Het leidt door de fietsregio's Baumberge en Steinfurter Land, langs de steden Coesfeld, Billerbeck, Rosendahl, Laer, Horstmar, Steinfurt, Wettringen en Neuenkirchen naar Rheine - het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk.

(bronnen: bahnhofscafe-horstmar.webnode.com, radbahn-muensterland.de)

 

Your Location?

BAHNHOFSCAFÉ
BAHNHOFSCAFÉ
Am Bahnhof 39
48612 Horstmar
KREIS STEINFURT
Duitsland

Admission: For details see website
Access for persons with disabilities: For details see website