Kontaktformular

contact

ALTES GASTHAUS BOCHARDING

De oude eetzaal staat vol met persoonlijke herinneringen en familiefoto's, krantenknipsels, certificaten en foto's van prominente gasten. De sfeervolle Westfaalse kamer, helemaal in het rood, is ideaal om met het hele gezin te dineren, het moderne atrium van glas, staal en marmer doet het tegenovergestelde, met kleine tafeleilanden. Borcharding Senior heeft veel hart, tijd en geld geïnvesteerd en zijn leven in de herberg vereeuwigd. 'Dingen die mijn vader van zijn reizen heeft meegebracht, hangen en staan ​​overal', lacht Tobias Borcharding en wijst naar Thaise lampen en Aziatisch porselein.

Your Location?

ALTES GASTHAUS BOCHARDING
ALTES GASTHAUS BOCHARDING
Alte Bahnhofstraße 13
48432 Rheine-Mesum
KREIS STEINFURT
Duitsland

Geschiedenis

De traditionele herberg bestaat sinds 1712 en heeft veel gerichte breuken met de traditie gemaakt. Breken met traditie heeft bij Borcharding een zekere traditie. Hiermee begon Josef Borcharding: na een leertijd als banketbakker en zijn meester-vakman-examen, werkte hij als bakker en stond hij op het punt om zich bij de Bundeswehr te engageren toen hij thuis werd geroepen: het familiebedrijf, dat al 13 generaties in familiebezit is, heeft dringend een opvolger nodig. Na een korte aarzeling neemt hij de taak op zich - en verandert radicaal van richting. “Tot de jaren zestig waren we een klassiek restaurant met een zaalbedrijf. Ik heb de rollen omgedraaid “, lacht de senior.

Tussen 1972 en 1974 verbouwde hij de herberg tot restaurant en er kwam ook een klein, rustig hotel met negen kamers bij. Tijdens de renovatiefase is de meester-banketbakker opgeleid, heeft stage gelopen en een kookopleiding gevolgd bij de “Deutschen Vater” (tegenwoordig: Hotel Eynck) in Handorf. In 1974 heropenden Josef en zijn vrouw Helga Borcharding het voormalige restaurant - “op de eerste dag van het WK in Duitsland. Dus ik kon er zeker van zijn dat alleen die gasten zouden komen die echt geïnteresseerd waren in lekker eten”, herinnert Borcharding zich ondeugend. Hij  houdt  van eerlijke gerechten: "Makkelijk, licht, lekker - eet, drink, wees gelukkig!", beschrijft hij zijn filosofie. "Ik run de herberg in de 13de generatie, mijn zoon kookt in de 14de generatie - en de 15de generatie gaat momenteel naar school!", zegt Josef Borcharding.

(bron: bocharding.de)

 

Eintritt: bitte Hinweise auf Webseite beachten
Barrierefreier Zugang: bitte Hinweise auf Webseite beachten