Kontaktformular

contact

BISTRO CAFÉ ZEITLOS IM PARK

(voormalig Gärtnerhaus Villa Rawe)

“Zeitlos” is een perfect ontmoetingspunt voor vrienden, bekenden of zakenpartners op een centrale locatie en moderne sfeer in het hart van Nordhorn. Naast ons ontbijt bieden we kleine gerechten en een selectie van aantrekkelijke wijnen, fijne bieren en koffiespecialiteiten.

Het Bistro Café Zeitlos maakt gebruik van het sfeervolle voormalige tuinhuis van de niet meer bestaande Villa Rabe.

Your Location?

BISTRO CAFÉ ZEITLOS IM PARK
BISTRO CAFÉ ZEITLOS IM PARK
Ölmühlensteg 17
48529 Nordhorn
LANDKREIS GRAFSCHAFT BENTHEIM
Duitsland

Villa Rabe

Midden in het stadspark van vandaag stond Villa B. Rawe, ook wel bekend als "Haus Maate". Op een stadsplattegrond uit 1780 wordt dit gebied weergegeven als "Richter Wedekinds Wiese", later woonde hier de familie Düll. In de herinneringen van Karl Langen, die van 1879 tot 1889 zijn jeugd in Nordhorn doorbracht, zegt hij over het park: “... onder de hoge bomen graasden een aantal vreedzame herten en één groot hert, zijn naam was Hans, en die liet zich door ons voeren. Daarachter lag zo vredig en zonovergoten het lange, witte landhuis. Maar we moesten toch naar het einde van de tuin omdat het daar het mooiste was, de Schneckenberg, een spitse heuvel, waarrond een smal paadje steeds hoger liep. “

Bernard Rawe (1864-1950) was een Duitse koopman en ondernemer in de textielindustrie. Het concern B. Rawe & Co. was het op twee na grootste textielbedrijf van Nordhorn voordat de productie in 2001 na faillissement stopte en het bedrijf werd geliquideerd.

(bron: zeitlos-nordhorn.de, de.wikipedia.org)

 

 

Eintritt: bitte Hinweise auf Webseite beachten
Barrierefreier Zugang: bitte Hinweise auf Webseite beachten