Kontaktformular

contact

ERDÖLMUSEUM OSTERWALD

ERDÖLMUSEUM OSTERWALD

 

In het “Erdölmuseum Osterwald” wordt de geschiedenis en het heden van aardolie- en aardgaswinning  gepresenteerd. Je leert meer over de productie van olie en aardgas en je krijgt inzicht in het zoeken, boren en produceren van olie en verdere verwerking.

Het museum is gevestigd in een voormalige school, na uitgebreide renovatiewerkzaamheden in het kader van de dorpsvernieuwing. Er zijn tal van voorwerpen, modellen en displayborden op ongeveer 200 vierkante meter. Veel stukken komen uit een privécollectie.

Your Location?

ERDÖLMUSEUM OSTERWALD
ERDÖLMUSEUM OSTERWALD
Hauptstrasse 17
49828 Osterwald
LANDKREIS GRAFSCHAFT BENTHEIM
Duitsland

Op 7 juni 1944 begon de olieproductie van de Georgsdorf 1-sonde. Deze datum kan worden gezien als de geboorte van de binnenlandse olie-industrie. Iedereen die vandaag door Osterwald rijdt en de op en neer bewegende “Ja-Knikkers” ziet, wordt herinnerd aan de minerale rijkdom in de diepe ondergrond van Osterwald.

Bezoekers leren onder meer dat de klassieke vakwerktorens naar Amerikaans model tot in de jaren ‘50 in het olieveld Osterwald werden gebruikt. Deze roostermasten zijn stuk voor stuk van onder naar boven gemonteerd. De installatie duurde relatief lang. Om deze reden zijn de roostermasten in gemonteerde toestand van de ene boring naar de volgende verplaatst (gerold), indien er een korte boringafstand was. De stalen boortorens werden in Osterwald gebruikt door Preussag en Elwerath. Het boorbedrijf Borgholzhausen gebruikte houten torens in Osterwald.

 

(bron: erdoelmuseum-osterwald.de)

Eintritt: bitte Hinweise auf Webseite beachten
Barrierefreier Zugang: bitte Hinweise auf Webseite beachten