Kontaktformular

contact
Museumfabriek

ERIH-Ankerpunt De Museumfabriek

De Museumfabriek bestaat sinds 2008, ontstaan uit een fusie van drie instellingen: Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink, en heette tot mei 2018 TwentseWelle.

De Museumfabriek is een familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. In het vernieuwde museum is de verbeelding aan de macht. De tentoonstellingen inspireren jong en oud om te leren en zelf dingen te bedenken, uit te proberen en in elkaar te zetten. Dat kan in de fabriek. De historische collecties van het museum zijn altijd de grote inspiratiebron. Zij vertellen verhalen, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het ‘maken van de toekomst’.  De Museumfabriek is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. De Museumfabriek is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. De Museumfabriek is de academie van verbeelding.

 

Het cultuurhistorisch erfgoed van Twente is sinds de fusie gekoppeld aan het natuurhistorisch erfgoed. De Museumfabriek is gebouwd in de wijk Roombeek, in de restanten van het 'Rozendaalcomplex', een voormalige textielfabriek. Dit cultuurclustergebouw, waarin ook kunstenaars en 21Rozendaal-actuele kunst gevestigd zijn, is ontworpen door Bjarne Mastenbroek van SeARCH Architecten uit Amsterdam. De Museumfabriek ligt aan de zogenaamde cultuurmijl in Enschede, de route die het Muziekkwartier in de binnenstad verbindt met het cultuurcomplex in Roombeek.

(bron: nl.wikipedia.org)

 

 

Your Location?

ERIH-Ankerpunt De Museumfabriek
DE MUSEUMFABRIEK
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
REGIO TWENTE
Nederland

Eintritt: bitte Hinweise auf Webseite beachten
Barrierefreier Zugang: bitte Hinweise auf Webseite beachten