Kontaktformular

contact

‘T TAPHUYS

De unieke tapwanden van ’t Taphuys met 100 verschillende soorten bieren en 80 wijnen staan centraal. Bij deze wanden kun je zelf tappen, proeven, ontdekken en borrelen aan de grote stamtafels. Je haalt een pasje bij onze medewerkers, je plaatst

de pas in de houder van je favoriete biertje of wijntje en tappen maar. Je rekent af per centiliter, je bepaalt dus zelf de hoeveelheid in je glas.

Your Location?

‘T TAPHUYS
‘T TAPHUYS
Jansplein 56
6811 GD Arnhem
REGIO ARNHEM
Nederland

Op de hoek van het Jansplein en de Mariënburgstraat stond in de tweede helft van de 19de eeuw het huis van B.F. baron van Verschuer. In 1883 werd huis en grond aangekocht door de Staat met het plan om daar een nieuw postkantoor te bouwen.

Het eerste deel van het nieuwe gebouw werd in 1889 geopend. Rijksbouwmeester C.H. Peters (1847-1932) liet het postkantoor bouwen in een neogotische stijl met enkele kenmerken van de neorenaissance (teruggrijpend op de late gotiek en vroege renaissance).

Toen in 1905 het perceel naast het nieuwe postkantoor, dat bij vergissing in 1883 niet was aangekocht, vrij kwam werd het ook door de Staat gekocht. In 1908 waren de plannen voor de uitbreiding van het kantoor klaar en in datzelfde jaar werd met de bouw begonnen.

Behalve een wachtzaal voor het publiek was er een lokaal voor aangetekende brieven, een ruimte voor de bestellers en de directeurskamer. Op de eerste verdieping was de directeurswoning met negen kamers, een keuken met bijkeuken, een badkamer en terras.

In 1968 werd de wachtruimte volledig gemoderniseerd, waarbij de stergewelven verdwenen. In 1994 was er een volgende verbouwingsronde waarbij de loketten werden ingeruild voor een open balie. In 2004 is het postkantoor gesloten.

(bronnen: taphuys.nl, arneym.nl)

 

Eintritt: bitte Hinweise auf Webseite beachten
Barrierefreier Zugang: bitte Hinweise auf Webseite beachten