Kontaktformular

contact

Ziegelwerk Schüring GmbH & Co. KG

Simpel gezegd doen we niets anders dan kleiachtige aarde verwijderen, vakkundig mengen, vormgeven, drogen en verbranden. We gebruiken de elementen aarde, water, lucht en vuur met handmatige vaardigheden, tientallen jaren ervaring en met gevoel en begrip.

Zo eenvoudig is het nu ook weer niet, omdat het afhangt van hoe we het doen. Als onze productieomstandigheden in het verleden soms als verouderd werden beschouwd, ligt ons succes vandaag in het integreren van waardevolle kennis in moderne productieprocessen.

Ondanks de omvang van circa 20.000 vierkante meter productieruimte met 25 medewerkers zijn we gebleven wat we altijd waren: een steenfabriek midden in het Münsterland. Dit stelt ons vandaag in staat om een ​​hoge verwerkingscapaciteit te bereiken met ideale omstandigheden enerzijds en om elke bestelomvang te bedienen.

(Bron: schuering.com)

Your Location?

Ziegelwerk Schüring GmbH & Co. KG
ZIEGELWERK SCHÜRING GMBH & CO. KG
Ahauser Damm 77
48712 Gescher
KREIS BORKEN
Duitsland

Geschiedenis

In februari 1938 verwierf Bernhard Schüring uit Tungerloh-Capellen de ringoven Gescher Harwick. De steenproductie stopte tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd in 1946 hervat. Nieuw aangeschafte machines maakten het harde werk gemakkelijker. De graafmachine vervangt de spade, de dieselmotor de stoommachine.

De kollergang (kleimolen), de walserij en de steenpers verbeteren de kwaliteit. De “groenlingen”, die buiten zijn gedroogd, worden door de "setters" gestapeld in de afzonderlijke kamers van de ringoven die in een cirkel rond de schoorsteen zijn gebouwd. Het ovenplafond is de werkplek voor de branders, die afwisselend het vuur in de brandzone aanwakkeren. Het vuur gaat elke dag van de ene naar de andere kamer. De steenfabriek is seizoensgebonden en zeer weersafhankelijk. In de zomermaanden worden gevelstenen gemaakt en in de wintermaanden afvoerbuizen.

De oude ringoven werd in 1965 vervangen door een moderne tunneloven en een drooginstallatie. Er wordt met lichte olie gebakken en de steen wordt kunstmatig gedroogd. Bakken met lichte olie geeft de steen de uniforme kleur die op dat moment veel gevraagd was.

In 1980 is de tunneloven omgebouwd voor stoken met kolen. Dit herontdekte oude bakproces geeft de steen zijn unieke kleur en structuur en vindt nieuwe verkoopgebieden. Een instelmachine en verpakkingssysteem zal ook de komende jaren handwerk vervangen bij het instellen en sorteren.

Begin jaren negentig breidde het familiebedrijf Schüring haar productie uit met een baksteen- en vormsteenpers. De baksteen van Westfalen maakt indruk met zijn uiterlijk, dat overeenkomt met de veldbrandsteen en steeds vaker wordt gebruikt bij het behoud van historische monumenten en bij de uitvoering van karakteristieke nieuwe gebouwen.

In 2011 nam Andreas Denne het management over van Ludwig Schüring en breidde het bedrijf en het productportfolio continu uit.

(bron: schuering.com)

 

Eintritt: bitte Hinweise auf Webseite beachten
Barrierefreier Zugang: bitte Hinweise auf Webseite beachten