contact

contact

BROUWERSNÖS

Er is in Groenlo geen betere en mooiere locatie te bedenken voor een craftbier brouwerij dan Villa Adriana. Een eeuwenoude prachtige historische villa met een enorme geschiedenis en mooie verhalen. Schitterend gelegen aan de stadsgrachten van Groenlo.

Na vertrek in 2004 van de Grolsch Brouwerij uit Groenlo, is Brouwersnös sinds 2018 actief.

Villa Adriana was het “woonhuis” van meerdere generaties van een wel héél bekende brouwersfamilie uit Groenlo. Hier is het heel vroeger ooit allemaal begonnen. Brouwersnös gaat nu deze bierige geschiedenis voorzetten en weer verder uitbouwen, maar dan wel geheel op zijn eigen wijze. Met kleinschalige, ambachtelijke craftbieren. Ook voorzien van mooie verhalen en klinkende namen passend in deze omgeving. Daarnaast is er een destilleerderij onder gebracht in Brouwersös.

De villa is omgebouwd tot sfeervol proeflokaal. De tuin is een heus openbaar Brouwerspark met aan de gracht een Brouwershaven met fluisterbootjes. En het belangrijkste; de brouwerij staat op de plek achter in het park, geheel passend in de natuur van de grachtengordel. 

 

Brouwproces

Gebrouwen wordt met de modernste technologie, maar met gevoel voor ambacht en authenticiteit. In brouwerij Brouwersnös worden de speciaalbieren gebrouwen en vergist volgens de eeuwenoude methode van open vergisting in grote open kuipen. Het is een bewerkelijke manier van vergisting. Dagelijks schept de brouwer met een grote lepel de prachtige laag gist van het bier af. Alle bieren laat de brouwer drie keer vergisten. Zeer uitzonderlijk! De eerste vergisting is de ambachtelijke bovenvergisting in open gistkuipen. Hierdoor ontstaan intensieve aroma’s. Hierna vindt vergisting plaats in gesloten tanks waardoor het bier wordt verrijkt met natuurlijk koolzuur. Dat zorgt voor een fijne schuimkraag en kleine belletjes. Tenslotte de hergisting op fles en fust waardoor de bieren langer fris en vol van smaak blijven.

 

Rondleiding

Kom kijken, ruiken en voelen in de brouwerij. Je kunt van dichtbij alle brouwerij onderdelen en afvullijnen zien en vragen stellen. Dagelijks worden twee rondleidingen georganiseerd, om 12:00 uur en om 15:00 uur. De rondleiding duurt circa 45 minuten. Graag wel even reserveren i.v.m. de te verwachte drukte.

 

Rondvaart

Brouwersnös heeft een eigen haventje; de Brouwershaven. Hierin liggen fluisterbootjes die men kan  huren voor een historische rondvaart rondom Groenlo. Deze prachtige tocht duurt circa 45 minuten.

(bronnen: groenlo.nl, brouwersnos.nl)

Your Location?

BROUWERSNÖS
BROUWERSNÖS
Eibergseweg 1
7141 CD Groenlo
REGIO ACHTERHOEK
Nederland

Entreeprijs:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten
Drempelvrije toegang:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten