contact

contact

Neuenhauser Machinenbau GmbH

Neuenhauser Machinenbau GmbH vormt de koepel voor verschillende succesvolle bedrijfsgebieden in de machinebouw en installatiebouw. Daarbij leeft een respectvolle, waarderende en open bedrijfscultuur, waarin iedere medewerker zelfstandig handelt en verantwoordelijkheid neemt. In elk afzonderlijk bedrijfsonderdeel vertrouwen we op het hoge niveau van competentie en ervaring van onze medewerkers, die de nieuwste technologie gebruiken om de beste resultaten te bereiken.

De individuele bedrijfsonderdelen van Neuenhauser Maschinenbau GmbH opereren onafhankelijk op de markt en kunnen zich zo optimaal aanpassen aan de behoeften van hun respectievelijke klanten. Tegelijkertijd worden belangrijke strategische beslissingen centraal georganiseerd om alle bedrijfsdomeinen de zekerheid te geven van een sterk management, waar de expertise en ervaring uit alle domeinen samenkomen.

Op de hoofdvestiging in Neuenhaus maken de business units gebruik van een sterk netwerk van technisch en administratief beheer. Op het gebied van technisch beheer ondersteunen de business units een aantal afdelingen, zoals de technische constructiepool, de afdeling elektrotechniek, goederenontvangst en -verzending, in-house onderhoud en reparatie, de slotenmaker, de mechanische productie, het ordercentrum, het centrale ijzermagazijn en de spuiterij.

De Neuenhauser-bedrijvengroep heeft wereldwijd ongeveer 2.800 mensen in dienst die met hun individuele sterke punten en ideeën bijdragen aan elk project. Onze individuele bedrijven opereren onafhankelijk in hun vakgebied en vormen tegelijkertijd een goed verbonden netwerk waarin ervaring, knowhow en moderne technologie samenwerken.

             

Bezoek

Met zijn grote verscheidenheid aan producten, de vele toegewijde medewerkers en de toegepaste transparantie, is onze hoofdlocatie in Neuenhaus populair bij bezoekersgroepen van ons klantenbestand, scholen, universiteiten, verenigingen en verenigingen. We maken graag van de gelegenheid gebruik om onze producten en diensten te presenteren, om eerlijk inzicht te geven in een wereldwijd bedrijf en om jongeren te overtuigen van een carrière bij Neuenhauser.

 Naast de verschillende school- en privégroepen en onze klanten uit Duitsland en de rest van de wereld eren ook politici van uiteenlopende partijen en ministeries ons keer op keer. Het is voor ons erg belangrijk om economische kwesties met de verantwoordelijken te bespreken en ook kritische vragen te stellen. Als grote werkgever in de regio nemen we onze verantwoordelijkheid heel serieus.

(bron: neuenhauser.de)

Your Location?

Neuenhauser Machinenbau GmbH
NEUENHAUSER MASCHINENBAU GMBH
Hans-Voshaar-Strasse 5
49828 Neuenhaus
LANDKREIS GRAFSCHAFT BENTHEIM
Duitsland

Geschiedenis

In meer dan 60 jaar is de kleine werkplaats in de achtertuin van de meester-werktuigbouwkundige Hans Voshaar uitgegroeid tot een internationaal succesvolle groep van 37 bedrijven en diverse bedrijfstakken. Naast alle vooruitgang, veranderingen en innovaties zijn de tradities van het middelgrote, regionaal aangesloten familiebedrijf bewaard gebleven. Tot op de dag van vandaag staat Neuenhauser voor open, vertrouwende bedrijfscultuur, hard, eerlijk werk en het scheppen en behouden van banen.

De economische opleving in het naoorlogse Duitsland was ook het resultaat van hard werken, vastberadenheid en innovatieve ideeën van middelgrote oprichters die nieuwe banen en kansen in hun regio creëerden. Hans Voshaar, geboren in 1929, is één van deze oprichters. Zijn levenswerk is veel verder gegaan dan het bescheiden begin in de achtertuin, maar is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf gebleven.

 

De opgeleide werktuigbouwkundige Hans Voshaar werkte aanvankelijk in de weverij van textielfabriek NINO te Nordhorn. Gedurende deze tijd ontmoette hij ook zijn toekomstige vrouw Maria, die hem in alle zaken steunde. In 1954 richtte Hans Voshaar zijn eigen werkplaats op in Neuenhaus aan de Lager Straße in de voormalige wasruimte van zijn ouders, die hij samen met Maria leidde naast zijn vaste functie bij NINO. Toen de koekjesfabrikant Dietrich Borggreve een grote bestelling aankondigde, moest het echtpaar Voshaar een beslissing nemen. Ze kozen voor het moedige pad om volledig onafhankelijk te worden. Hans Voshaar stopte in 1957 met zijn baan bij NINO.

De beslissing tot oprichting van firma Hans Voshaar was verreikend en succesvol. In 1959 kon Hans Voshaar zijn eerste leerling inhuren, werden nieuwe machines aangeschaft en moesten de stallen plaatsmaken voor de werkplaats. De orderboeken bleven vollopen, zodat de Voshaars in 1972 hun bedrijf, dat inmiddels 70 medewerkers telde, naar de Ladestrasse verplaatsten. De naam werd ook veranderd in HAVO, later in "Neuenhauser Maschinenbau".

 In 1981 trad de zoon van Hans en Maria Voshaar, Bernd Voshaar, toe tot het moederbedrijf en nam uiteindelijk in 1986 de leiding over van zijn vader. Hans Voshaar stierf in 1996. Maria Voshaar bleef ook na het overlijden van haar man bij het bedrijf betrokken en werd zeer gewaardeerd door de medewerkers.

 Tegenwoordig heeft Bernd Voshaar, als toegewijde opvolger van zijn hardwerkende ouders, 2800 mensen in dienst bij de Neuenhauser-bedrijvengroep, waaronder 750 op de hoofdvestiging in Neuenhaus. Het oprechte respect betoonde de stad voor de oprichter van het bedrijf Ladestrasse in 2006 werd omgedoopt tot Hans-Voshaar-Straße.

Entreeprijs:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten
Drempelvrije toegang:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten