contact

contact

PENSION ALTES WASSERWERK

(voormalig Waterleidingbedrijf)

 

Het historische gebouw van de oude waterleiding is met veel liefde omgebouwd tot een gastenverblijf - u voelt zich hier gegarandeerd in goede handen. Vriendelijke, uitnodigende kamers zorgen voor sfeer. Naast de lichtovergoten ontbijtzaal, is er een lounge en een televisiekamer, die uitnodigt om te blijven hangen met een kleine bibliotheek.

Om uw verblijf in de oude waterleidinggebouw zo aangenaam mogelijk te maken, zijn alle kamers en appartementen modern en comfortabel ingericht. Ze bevatten led-tv en gratis WiFi in alle ruimtes. Verder zijn ze elk voorzien van een eigen sanitair. Alle algemene ruimten en sommige kamers zijn toegankelijk voor gehandicapten. Onze goed onderhouden tuin ligt direct aan het huis en nodigt uit tot zonnebaden.

Your Location?

PENSION ALTES WASSERWERK
PENSION ALTES WASSERWERK
Möllenkamp 2
48455 Bad Bentheim
LANDKREIS GRAFSCHAFT BENTHEIM
Duitsland

De uitlopers van het Teutoburgerwoud en het Wiehen-gebergte met hun rotsformaties, de Bentheimer en Gildehauser zandsteen, strekken zich uit tot ver in het westen van de Obergrafschaft Bentheim. Uit de spleten van deze zandsteen, waarop de meeste huizen rond de eeuwwisseling werden gebouwd, kon nooit voldoende water worden onttrokken; het was een kostbaar goed in dit land. Op de binnenplaats van de burcht bevond zich een bron van waaruit water werd opgepompt met een handpomp, en de enkele putten in Bentheim waren vaak niet voldoende om de bevolking van water te voorzien.

In 1904 was men dan ook zeer tevreden toen de gemeenten Bentheim en Gildehaus de ondernemer Oskar Smreker (1854-1935) in Mannheim opdracht gaven om een ​​centrale watervoorziening te ontwikkelen. Smreker zijn bouwkantoor in aan de Unterstrasse 21 en een boormeester begon het proefboren op “Kalters’ Wiese am Müst”. Dat leverde weinig op zodat een poging werd ondernomen in de “Möllenkamp” in het zuiden van Bentheim. Hier werd water gevonden. In 1946 had het bedrijf Smreker al zes putten geboord, ook in de “Großen Maate”, waaruit nog steeds water wordt gewonnen.

 

Begin jaren negentig heeft de familie Aink uit Bad Bentheim het waterleidingebouw omgebouwd tot een hotelpension. Moderne technische waterwinvoorzieningen in het gebied maakten verder gebruik van dit gebouw overbodig en kon het in 2002 en 2006 worden gerenoveerd.

Sinds 2009 runnen wij als familiebedrijf de oude waterleiding en zijn nog steeds zeer gehecht aan  ons huis, trouw aan het motto: genieten van gastvrijheid. De historische waterklok is behouden gebleven en natuurlijk onze speciale dienst, de “oude waterleiding verfrissing”, herinnert ons nog steeds aan de lange traditie van de waterleiding: gratis mineraalwater voor alle gasten.

 

(bron: pension-altes-wasserwerk.de)

 

 

 

Entreeprijs:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten
Drempelvrije toegang:A.u.b. op de aanwijzingen op de website letten