contact

contact
Gebäude Franz Beckman & Cie, Heute Flender

Franz Beckman & Cie, Flender

Flender heeft twee communicatielijnen naar de textielindustrie. De eerste directe betreft het gebied van de leverancier van transmissies voor de aandrijfsector. De ijzergieterij Hesselbein & Reygers, die Flender in 1916 overnam, produceerde voornamelijk transmissieassen, gegoten lagerblokken en katrollen voor krachtoverbrenging in industriële installaties.

De tweede verbinding vloeit voort uit fabrieksgebouwen. Een centraal deel van het bedrijfsterrein werd pas onderdeel van de firma Flender toen in 1967 de katoenfabriek Franz Beckmann naast de ijzergieterij werd aangekocht. De spinnerij, die in 1895 werd gebouwd volgens de plannen van de Engelse architect Stott, is onlangs gerenoveerd en in haar oude glorie hersteld. Tijdens de bouw vond echter een catastrofe plaats toen de bijna voltooide ruwbouw van het gebouw instortte, waarbij 22 mensen om het leven kwamen. Een kalkput lag te dicht bij de funderingen, waardoor ze naar beneden gleden.

Franz Beckmann & Cie ontwikkelde zich tot een van de grootste spinnerijen in Bocholt. Direct aan de Alfred Flender Straße nr. 55 staat het voormalige administratiegebouw van de spinnerij, in de jaren 1920 gebouwd door de Bocholtse architect Beier.

Your Location?

Franz Beckman & Cie, Flender
Bocholt
Duitsland