contact

contact

ERIH e.V.

Het EuregioNetwerk Industriecultuur wordt aangesloten bij ERIH, de European Route of Industrial Heritage e.V. en neemt daarbij een unieke positie in als eerste en tot nog toe enige grensoverschrijdende regionale netwerk voor industriecultuur in Europa.

Inleidende toelichting op ERIH e.V.

De geschiedenis van de industrie is een integraal onderdeel van de Europese geschiedenis, omdat niets dit continent zo veel heeft gevormd als de 200 jaar sinds het begin van de industriële revolutie.

Het begin van ERIH gaat terug tot het laatste millennium; in 1999 ontstond het idee om een Europees netwerk op te bouwen dat de ontwikkeling van de industriecultuur naar een 'merk' in het toerisme ondersteunt.

Om dit merk bekend te maken, heeft ERIH een bedrijfsontwerp ontwikkeld met een gemeenschappelijk logo, on-site bewegwijzering en media-informatie.

De belangrijkste communicatie-tool van het project is de ERIH-website. Het is een promotieplatform om industriecultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek en om reizen naar industriële monumenten aan te moedigen. Veel informatie en links op websites van VVV-kantoren en andere organisaties zouden meer bezoekers moeten trekken. De website is ook een virtuele bibliotheek met achtergrondinformatie over de Europese industriële geschiedenis. Het doel is ook om de website te gebruiken als forum voor de uitwisseling van ervaringen tussen experts en geïnteresseerde partijen.

 

ERIH biedt echter ook vergaderingen en bijeenkomstenvan de deelnemers, die een persoonlijke uitwisseling van ervaringen bevorderen.

Nieuwsbrieven, persberichten en de ERIH Facebook-pagina verspreiden nieuws over het netwerk en meer in het algemeen over industriecultuur.

Ten slotte helpt ERIH de samenwerking van haar sites met toeristische marketingorganisaties te versterken.

 

Netwerkmarketingin een thematisch netwerk is een van de weinige manieren waarop de industriecultuur het mogelijk heeft gemaakt om zichtbaar en effectief te zijn in de jungle van de vele merken van het toerisme en de enorme hoeveelheid media die wordt aangeboden.

Het onderwerp ‘industriële cultuur’bestaat al met veel locaties op de Europese markt. Echter, op zich worden de individuele locaties slecht waargenomen. In plaats van te concurreren met andere locaties en regio's, is het logischer om de waarneembaarheid van het onderwerp als geheel te vergroten door middel van samenwerking; daar profiteren de partners meer van dan wanneer ze als individueel minder waarneembaar kunnen zijn.

En: miljoenen bezoekers (klanten) die al aanwezig zijn op de reeds bekende en gevestigde locaties zijn geïnteresseerd in het onderwerp en dus op zoek naar andere locaties. Ons doel is daarom om al deze klanten te informeren over alle andere locaties "ter plaatse" (en op het internet). Op deze manier zijn zulke waardevolle "directe klantcontacten" mogelijk in een verrassend hoog aantal. In elk geval is het aantal dramatisch hoger dan het alleen of met klassieke marketingmethoden haalbaar is. En tegen relatief lage kosten - onze lidmaatschapsgelden. Niemand alleen zou in staat zijn om een ​​relatief effectieve marketingstrategie te financieren.

Het succes van dit principe is bij iedereen bekend: een winkelcentrum werkt niet anders. Het promotiebericht en het lokale succes worden gedeeld. Nog iets: de waarneembaarheid wordt niet alleen bepaald door het aantrekkelijke onderwerp, maar ook door de kwaliteit van de locatie. Geselecteerde en goed zichtbare sites van hoge kwaliteit moeten daarom dienen als 'Ankerpunten'voor marketing of waarneembaarheid. Ze promoten het hele netwerk en staan voor de speciale kwaliteit van het netwerk. Er is dus een hiërarchie van percepties van buitenaf, de kleinere sites in de regionale netwerken van industriecultuuren de Europese thematische netwerken van industriecultuurprofiteren er dan van.

Bron: www.erih.net